Thursday, December 16, 2010

What's hidden in an empty box?


Prajitura cu ravas de azi m-a intrebat “What's hidden in an empty box?” si mi-a dat o tema de gandire.
Deci ce se ascunde intr-o cutie goala? Ce as putea ascunde eu intr-o cutie goala? Ce as putea sa pun acolo si sa nu fiu chiar eu?

Intr-o cutie goala mi-as putea ascunde amintirile. Desi ele ar fi de fapt acolo, chiar ar umple cutia, nimeni de fapt nu le-ar vedea. Si ceea ce pentru mine este o cutie neincapatoare, pentru cei din jur ar fi doar inca o cutie goala.

As putea indesa acolo fiecare Craciun care a trecut timp de 28 de ani. As umple cutia cu primele jucarii primite, cu bucatele mamei, cu jocurile copilariei, cu fiecare brad in parte, cu toate rudele pe care le-am avut aproape, si usor as ajunge la amintirile spre maturizare, mesel din ce in ce mai serioase, povestile despre trecut si despre prezent pe care am ajuns sa le inteleg.

As adauga fiecare vara, joaca in nisipul langa care am crescut, prietenii copilariei, primele vacante, calatoriile prin tara cu familia, prietenii adunati in timp, ca mai apoi sa ajung la amintirile departe de casa si la drumurile inapoi catre mare din fiecare dintre aceste veri.

As umple cutia goala cu amintirea fiecarui prieten in parte, fiecarei perosane care a insemnat ceva in drumul lung pana aici, cu toate intamplarile prin care am trecut impreuna, toate nebuniile facute si maturizarea impreuna.

Deci daca m-as uita la o cutie goala as sti ce se ascunde in ea. In cutia mea goala se ascund amintirile, si cutia se umple pe zi ce trece.

No comments: