Thursday, May 8, 2008

Emo-ish/Minimal-ish






Minimal techno este o forma de muzica electronica considerata un sub gen minimalist al genului techno. Este caracterizat prin repetitie. Stilul se ghideaza dupa motto-ul “Putin inseamna mai mult”, principiu folosit anterior cu succes in arhitectura, design, arta vizuala si arta muzicala western.

Emo este un stil de muzica rock care descrie mai multe variatii de muzica cu radacini stilistice comune. Termenul este defininit prin hardcore emotive.


Emo si minimal, la noi, se asociaza si cu un curent in moda: blugi strimtzi (pana) atat la fete cat si la baieti, genti tip postas, breton lung acoperind o parte a fetzei sau pe amandoua, par indreptat, tricouri strime imprimate cu diverse modele, curele cu catarama, adidasi de skate sau tenesi din panza (deseori vechi si uzati).

Ce deosebiri exista intre aceste doua curente? Emo implica lipsa de culoare, predominatza negrului in articolele vestimentare si in nuantza parului, lipsa chefului de viatza, depresiile adolescentine, spre deosebire de minimal, unde sunt caracteristice culorile tari, puternice, atat in vestimentatzie cat si in nuantzele parului, dorintza de viatza, veselia.


Ce se remarca la noi totusi, tinerii adapteaza si combina cele doua stiluri pana iese ceea ce ei definesc prin termenul emo dar care este mai mult caracterizat de minimal.

Asa “se nasc” reprezentantii ce pot fi remarcatzi deseori in fatza magazinului Unirea sau in Romana, si imprastiatzi razletz prin diferite coltzuri ale tzarii. Ei sunt “strutzi”, “piu piu”, “pochemoni”, personajele parca inspirate de desenele manga, cu parul lung si indreptat in toate directziile, negru cu shuvitze multicolore, plini de pierce-uri, haine strimte si colorate, care, “arzand-o aiurea” isi exprima vizibil dragostea pentru aceste curente.
Pot parea invechita, dar “pe vremea mea, maica…” Sa nu se inteleaga gresit, nu am ceva impotriva hainelor strimte, impotriva baietzilor carora le place sa isi petreaca mult timp in oglinda, impotriva pierecuri-lor, nu sunt contra elementelor adoptate de acesti tineri, sunt doar neplacut “impresionata” de conopida rezultata din combinarea acestor elemente, fara ca ele sa mai exprime ceva.

Sunt totushi impotriva TERIBILISMULUI manifestat de “tinerele sperantze” care defileaza astfel, impotriva inexpresivitatzii lor.

Ce promoveaza ei? Ce curent sustzin? Ce muzica asculta?
Din punctual meu de vedere, astea sunt intrebari fara raspuns, sau daca EI le vor raspunde, va fi un raspuns fals, un raspuns pueril…Altfel nu s-ar putea oricum, deoarece nu cred ca exista printre ei persoane peste 24-25 de ani.

Concluzia: Nu exista concluzii. Teribilisti vor fi mereu, tineri care isi doresc sa iasa in evidentza de asemenea. Dar este rushinos ca altzii inaintea lor au putut fi originali si sa faca o treaba buna in teribilismul lor, ai nostrii…nici macar sa copieze nu sunt in stare.

1 comment:

End3r said...

Da :) Kill them "emo-minimal blend"-ers