Tuesday, December 18, 2012

Miros de iarna

http://www.youtube.com/watch?v=FTNheCEUP_A


Dimineata, cald sub asternuturi, scoti o mana si simti aerul rece brrr dar totusi te ridici plina de entuziasm. De ce? Pentru ca este ziua de Craciun. In fiecare an ai facut asta, inca de cand erai copila, erai prima din casa care se trezea. Lucrurile nu s-au schimbat, esti tot prima care verifica sub brad.

Acelasi entuziasm, acelasi zambet larg, aceeasi bucurie cand vezi pachetele. Si ce gasesti acolo?
O cutiuta mica, frumos impachetata, cu fundita rosi si hartie verde te asteapta, iti striga numele. Te apropii, o privesti, o admiri, o intorci pe toate partile si o deschizi. Si ce iese din cutie? Iese un zambet aproape la fel de mare ca al tau, iese o inima calda, iese un suflet urias, iese un glas haios, ies vorbe placute, iese un cantec dulce, iese fericirea, iese implinirea.

Este frumos, este placut, te simti bine si ai vrea sa nu se termine niciodata. Ei, poate lucrurile se vor mai schimba, dar acum este atata de bine.

Mintea ti se invioreaza, simti miros de iarna, de scortisoara si portocale, deschizi ochii incet, cateva beculete colorate clipocesc pe pereti, se aude un mieunat slab, lumina intra timida printre draperiile colorate. Este dimineata, nu este inca Craciunul dar este bine, si, fara sa-ti dai seama, te trezesti zambind. 

No comments: