Tuesday, February 15, 2011

Cirese obsesive


Ce-i cu ziua de azi? Ce a fost cu ziua de ieri? Sunt doar zile, zile care vin si trec, zile obisnuite, una dupa alta. Si totusi, azi e altfel decat ieri…da, cu siguranta e altfel…

Soarele nu straluceste, afara e la fel de frig, aceeasi rutina si totusi ceva schimbat. Azi am o zi buna, mai buna decat ieri. Azi sunt mai obosita decat ieri si totusi am un zambet de om odihnit.

Poezie?

Da, poezie. Corpurile pot scrie poezie.

Nu le auzi versurile, nu le intelegi rima, dar este cea mai frumoasa poezie. Daca stii sa le asculti, poti intelege atata de multe, iti pot spune nu doar poezii, ci povesti intregi, basme, nuvele, romane.

Corpurile folosesc metafore, hiperbole, epitete, enumeratii pentru a crea opera literara perfecta si nu depind de un singur autor sau un singur personaj.

Petale de ciresi infloriti invaluiesc corpurile, miros de coji de portocale, mere si scortisoara. Un parfum ametitor, toate parfumurile la un loc, un orgasm olfactiv. Fum in temperature comoda a camerei, fum cu geamul deschis, prima cafea, primul pahar de apa si buze cu gust de cirese coapte.


http://www.youtube.com/watch?v=0mcPxVBuIj0

No comments: