Monday, November 19, 2012

Duminica si toamna



As hoinari…As vrea sa fie o duminica, o duminica dupa o sambata bine dormita. Sa fie o duminica dimineata in care ma trezesc cu nori de lapte intr-un ceai negru.
Si apoi, cand nu ar mai fi dimineata, as porni sa hoinaresc strazile orasului. Strazile gri pline de blocuri si suprapopulate m-au obosit in ultima vreme, asa ca as cauta strazile alea mai pustii, strazile alea din zonele vechi, unde vezi peste tot case si pe unde te poti plimba calcand pe frunzele in putrefactie.

Mi-as tara pasii lenesi si as admira tot ce ma inconjoara, casele vechi, copacii uscati, cate o pisica sau cate un caine ce sar din tufisuri. Si as merge fara tinta, m-as pierde in frumusetea orasului vechi si in gandurile mele depresive. Si ti-as vorbi, am admira impreuna casele, am purta un dialog despre ele si ne-am  povesti cat de tari trebuie sa fi fost lucrurile pe vremea cand casele alea straluceau.

Apoi m-as trezi…si mi-as da seama ca nu mai pot imparti cu tine zilele de toamna si si tabloul caselor vechi. Asa ca mi-as continua plimbarea, tarandu-mi pasii la fel de lenesi, de data asta cu capul in pamant si numarand frunzele cazute. 

No comments: