Tuesday, June 24, 2008

Din interior


Asta este o carte deschisa, o fereastra deschisa din interior spre ceea ce este afara, o usa prin care ai fost sau nu invitat sa treci, tu oricum treci.

Intri si vezi lucruri pe care altfel nu le-ai vedea, lucrurile de dincolo de copertzile groase si prafuite, dincolo de gratiile de la geam, dincolo de lacatul de la usha.

Te invit in cartea mea, sa vezi cum gandurile, ideile se lupta si ies la suprafatza, sa vezi dincolo de ceea ce credeai, undeva departe in imaginatzie.

Urca scarile, du-te cat mai sus, afla cum intra si ies, pe unde intra si ies, cum se cuibaresc, cum sunt date afara sau cum li se ofera un loc sigur.

Tu vino sa vezi...oricum nu stiu cat vei intelege, oricum este un haos total in gandurile astea. Nu exista conducatori si condusi, totul e liber, zboara de colo colo si isi face de cap.

Intra in lumea gandurilor mele ratacite dar nu le disturba, lasa-le sa-si vada de cursul lor dezordonat, doar admira-le in toata splendoarea.

Si asteapta momentele maxime, atunci cand totul e agitat, cand se lovesc unele de altele, cand se incurca intre ele, se ciocnesc, se resping, se regrupeaza...

Trebuie sa prinzi un astfel de moment, nu vei regreta.

No comments: