Wednesday, June 24, 2009

Morning elegance


Afara este inca destul de intuneric, desi se vad primele urma ale soarelui ce incearca sa iasa de dupa nori.

Devine constienta dar nu ar deschide ochii inca. Pe fundal se aude incet televizorul si din cand in cand cate un click de mouse. Deschide ochii, clipeste de cateva ori si ii inchide. Ridica capul, deschizand iar ochii. E tot acolo unde era si acum cateva ore, pe scaun, aruncand ochii cand la prostioarele de la televizor, cand la monitorul calculatorului.


Nu apuca bine sa faca o miscare si sunt deja unul langa celalalt, mana in mana, buzele se lipesc des intre ele, pe obraji, pe ochi, pe frunte si iar intre ele.

Schimba cateva vorbe, mai mult el decat ea. Ea este inca prea adormita pentru asta, dar asculta…inca pierduta in vise, asculta. Isi arunca amandoi ochii in cele doua suparfete lucioase cu imagini, impartasec pareri, unul mai obosit decat celalalt.

Doua tigari amarui in aerul racoros al diminetii, fumul se ridica spre soarele care devine din ce in ce mai puternic. Inca rasuna vorbe in tacerea diminetii. Este prea devreme.

Canapeaua ingusta le ajunge, o perna si doua fetze somnoroase. Mana in mana, buzele se lipesc des intre ele, pe obraji, pe ochi, pe frunte si ar intre ele. Alarme, ceasuri, telefoane, de s-ar putea opri toate…dar timpul nu vrea deloc sa stea si tot felul de sunete violente strica armonia diminetzii.

Iar a venit timpul. Parul incalcit, apa rece, mic dejun pe fuga, haine ravasite, dezordine in ganduri, pasi repezi, aglomeratie si nu vrea sa auda pe nimeni in jur.


No comments: