Monday, November 23, 2009

Scenariu

Razele soarelui dansau usor printre crapaturile hubloului. Era prea vechi, prea ruginit sa mai poata face fata, iar razele jucause il lua in ras.
Incet s-au indepartat si au ajuns pana la chipul ei, i-au incalzit usor obrajii, buzele si ochii, care deranjati, se deschideau greoi. Incearca sa ii fereasca cu mana dar caldura incepe sa-i placa, si , in cateva miscari lente pe sub asternuturi, se trezeste.

Miroase a mosc, nu i-a placut niciodata mirosul asta. Ce contrast, soarele o mangaia placut dar mirosul asta ii deranjeaza simturile. Plimba privirea in jur si se pierde in necunoscutul camerei straine. Pe un fotoliu impunator zac hainele ei, aruncate haotic, geaca de piele cu tinte, pantalonii pana, un tenes zambeste ironic de sub pat asteptandu-l pe cel din coltul camerei, tricoul…nu e tricoul

« Trebuie sa-mi schimb viata »

Cu o miscare agitata apuca o camasa aruncata pe acelasi fotoliu impunator si o arunca pe ea, iese din camera tragand haotic de restul hainelor.

« Ah tu erai de vine, tu mirosi a mosc »

Nu e nimeni, doar ea, privind tematoare in jur, pasind cu grija, se indreapta spre usa

«Minunat, nu trebuie sa dau nici o explicatie si nici nu voi primi una, inca o noapte din care nu-mi amintesc nimic… »



Merge linistita pe strada fara o tinta, probabil se va opri undeva sa bea o cafea, ca doar e dimineata. Cafeneau din colt este perfecta si mmmm miroase asa de bine.
O cafea cu lapte aburind, un croiassant si o masa la geam, ce sa ceri mai mult. Priveste ganditoare la oamenii grabiti de pe strada, toata lumea e pe fuga, e agitata
« Oare de ce nu se opresc macar 5 minute sa admire decorul ? »

Se simte privita. Absolut deloc discreta intoarce privirea lovindu-se de cei mai negri ochi care o fixeaza de cand a intrat pe usa.

Pare plictisit de o tanara domnisoare prea vorbareata pe care de altfel o ignora total. Privirea ii este fixata pe ea. Ii zambeste discret, un zambet complice, aranjandu-si gulerul camasii. Se ridica incet cerandu-si scuze de la partenera lui de « discutie » si vine spre ea.

Ceata, intrebari, haos dilema

« Ne cunoastem »
« Probabil tu nu ma cunosti pe mine. De fapt nici eu nu te cunosc pe tine, dar camasa mea iti sta foarte bine »
****************************

Suna a scenariu de film, suna a poveste, a fantezie, a vis, a ce vrei , doar nu a realitate…pentru ca nu este realitate.
Nimic nu este real.


http://www.youtube.com/watch?v=l5O4Ek-0tlQ&feature=related

No comments: