Tuesday, September 1, 2009

El trecutul


EL dom'le, EL trecutul de care nu scapam niciodata, el pe care uneori am vrea sa-l stergem complet...

Crezi?
Eu nu cred...intr-o izbucnire furioasa as pune mana pe o radiera multicolora cu miros de guma de mestecat si as sterge trecutul cu cea mai mare placere, pentru ca fix in secunda urmatoare sa-mi para rau de gestul asta necugetat.

Si ce daca el m-a format? Si ce daca el imi stie fiecare pas? Ce-i da lui dreptul sa ma urmareasca mereu? Ce-i da lui dreptul sa se tot repete? Caci de reptat se tot repeta, nu? Se repeta parca la nesfarsit. Exista o povatza idioata "Din greseli se invata" dar exista si proverbul ala mult prea adevarat "Istoria se repeta". Am gresit iar umbra trecutului, mereu legata de mine, crezi ca m-a invatat ceva? Asa se presupune, si totusi de ce repetam mereu aceleasi greseli?

Uneori ma uimeste cat ne putem asemana, ma mira cum si tu, ca si mine, faci ce faci si repeti trecutul, faci ce faci si tot cu capul inainte te arunci...si uneori te invidiez...tu inca mai poti pune pasiune. Eu am senzatia ca e totul atat de lipsit de vlaga, atat de fals, atat de lipsit de orice feeling profund...

Da-mi si mie o bucata din PREZENTUL tau, poate uneori dureros dar atat de pasional. Vreau si eu rani cu pasiune, mi-e dor de ele, deja am uitat de durere placuta provoaca



1 comment:

katinka said...

destul de multi oameni pleaca de acasa sa sara cu parasuta ...

unora le place drumul , socializarea , entuziasmu ... altora zboru cu avionu , pregatirea , emotiile , unii prefera primele 3 secunde ale caderii in timp ce altii deabea asteapta senzatia picioarelor ce ating pamantul . unii o fac doar odata , de mai multe ori si altii mereu .

mereu de dragul caderii ...

este odioasa privirea Trecutului , plictisit , elegant , rautacios , nu neaparat in ordinea asta , care ma asteapta dupa colt . pentru ca ma stie al dracului de bine . o fi zacand el in tocurile pantofilor mei , inaltandu.mi fiecare pas ... dar tocmai pentru ca este un martor galagios al vietii mele , ar trebui sa stie la fel de bine ca mine , ca desi totul se repeta asta nu inseamna ca doare mai putin .

exact aceiasi stanca se darama in fiecare din noi , de fiecare data ,

... de pe exact aceleasi campii vin urletele si exact in aceleasi paduri ne pierdem .

numai ca am obosit .

numai ca acum , stanca tot se darama , dar eu o privesc speriata , fara sa mai ma zbat , vad cum pamantul pleaca de sub mine ... si astept . urletul din vai , tot din mine vine , la fel de ascutit este numai k eu doar il ascult , pentru a 863283 oara caci il stiu atat de bine , cum porneste din senin si cum strabate culoarele mintii mele ... cum iese prin ochii mei ingroziti , ca padurea iar nu are iersire .

trecutul meu , Trecutul meu din tocurile pantofilor este plumb .

raman pe loc si astept sa treaca . ma doare la fel de tare ca prima data .

ce ma sperie este ca totul are acelasi motiv . caderea ... de dragul lui . oricare ar fi acela .

vrei o bucata din prezentul meu ? spune tu de dragul a 'ce' te arunci ...